TENTOONSTELLING

ALEXANDER VAN BELGIË 

IN DE INTIMITEIT VAN EEN PRINS 

FILOSOFIE

 

Het Hulpfonds Prins en Prinses Alexander van België, opgericht in 2006 door Z.K.H. Prins Alexander en zijn echtgenote H.K.H. Prinses Léa, heeft tot doel personen te helpen die, vlakbij ons, gekwetst zijn door het leven of door ziekte: achteruitgezette families en kinderen, zieken, personen met een handicap of gewoon hulpbehoevenden. Elk jaar opnieuw ondersteunt het Fonds projecten, solidaire acties en particulieren over heel België. 

 

Sinds vele jaren, en in volledige discretie, ondersteunen Prins en Prinses Alexander persoonlijk projecten die hen na aan het hart liggen. Sedert het overlijden van Z.K.H. Prins Alexander, in november 2009, verzekert H.K.H. Prins Léa de voortzetting van het Fonds, dat zich tot doel stelt zijn werking transparant en zonder enige vorm van discriminatie te vervullen. Een bijzondere eigenschap van het Fonds is dat het handelt op basis van de indiening van dossiers: H.K.H. Prinses Léa analyseert persoonlijk elk dossier, en begeeft zich altijd ter plaatse om er de ontwerpers te ontmoeten en de hulp die het Fonds kan bieden optimaal te evalueren. 

Het Fonds werkt op basis van jaarlijkse hulp. De geldsommen die elk jaar worden ingezameld gaan integraal naar de geselecteerde projecten, in functie van een specifieke problematiek, en op een billijke manier verdeeld over de verschillende gewesten van ons land. 

De voorkeur voor actie op het terrein vraagt van H.K.H. Prinses Léa een zeer grote betrokkenheid. De Prinses telt nooit haar tijd wanneer het erop aankomt Belgen in moeilijkheden te helpen. 

ONS STEUNEN

 

Elke donatie die wij ontvangen wordt integraal besteed aan de acties die wij ondersteunen

In 2019 schenkt het Hulpfonds aan slechthorende jongeren hoortoestellen die de gezinnen zelf niet kunnen betalen.

 

Fortis-rekening:  BE46 0016 2431.7136 

Giften van meer dan € 40,00 geven recht op fiscale aftrek. Een attest hierover wordt afgeleverd op eenvoudige aanvraag aan het Hulpfonds. 

 

CONTACT

Adres: Postbus 47, 1640 Sint-Genesius-Rode 

 

MEER INLICHTINGEN: www.fondsdentraidehulpfonds.be

Het Hulpfonds Prins en prinses Alexander van Belgïe 

Copyright Expo Alexandre de Belgique - 2019 - Mentions légales